3 simple råd mod indbrud i påsken

3 simple råd mod indbrud i påsken

Påsken er højsæson for indbrud. Selvom højtiden er kendetegnet ved familiehygge, påskebryg og påskeæg i hyggelige rammer, er det desværre også kendetegnet ved indbrud og tyveri i både private hjem og på arbejdspladser.

Ligesom mange mennesker ikke er hjemme i påsken, så holder størstedelen af virksomheder også lukket i helligdagene. Tyvene ved godt, at sandsynligheden for en tom husstand eller virksomhed er større i højtiden, og derfor har de også ekstra aktiviteter i perioden.

I den seneste periode, så har specielt vare- og lastbiler været udsat for et større antal indbrud. Disse indbrud og tyverier betegnes ofte som organiseret kriminalitet, derfor er det meget vigtigt, at man er ekstra opmærksom på at øge sikkerhedsniveauet i højtiden.

Du kan læse mere om indbrud og tyveri i vare- og lastbiler på vores Facebook side: Klik her

Miladan specialiserer sig i tyverimærkning af værktøj, IT-udstyr og andre værdifulde genstande. Vi har flere kunder, på tværs af alle brancher, som har været udsat for lignende episoder.

Vi giver gerne vores bud på, hvordan din husstand og virksomhed kommer sikkert igennem påskeferien med 3 simple råd.

  1. Tænk som en tyv

Selvom det lyder en anelse suspekt, så er det ganske effektivt, hvis man forsøger at kigge på ens husstand/virksomhed igennem tyvens briller.

Her kan det anbefales, at man stiller sig selv et par relevante spørgsmål.

Er der let adgang til værdifulde genstande? – Ser husstanden/virksomheden sikker ud? – Er husstanden/virksomheden let at bryde ind i?

Hvis der er negativt svar på disse spørgsmål, så er det nødvendigt at foretage ændringer.

Tyven foretrækker mindst muligt besvær på deres operationer, derfor skal der helst være klare tegn på, at der ikke er nogen form for aktivitet i husstanden/virksomheden.

Det kan være simple tiltag som f.eks. at have tænd/sluk lamper kørende i huset el. lign. Det handler om at sende et direkte signal til tyven om, at der kan være aktivitet på stedet, hvilket skal overbevise dem om, at de bør vælge et andet mål for deres planer.

Derudover, så er der heller ingen grund til at friste svage sjæle. Værdifulde genstande bør ikke ligge tydeligt fremme i husstanden/virksomheden, da det øger sandsynligheden for indbrud. Hvis man blot gemmer værdierne væk, kan det være med til at gøre tyvens arbejde meget sværere.

  1. Gør det svært for tyven

Det handler om at skabe en ekstra sikkerhedsværdi. Det er desværre svært at gøre noget, hvis først skaden er sket. Derfor er det fordelagtigt, hvis du kommer tyven i forkøbet.

En tyverimærkning af dine værdier sikrer dig ikke imod indbrud el. lign., men det øger i høj grad ens sandsynlighed for at forblive indbrudsfri i påsken. Det skyldes, at en tyverimærkning gør salgsprocessen af tyvekosterne langt mere besværlig.

Hvis varen er blevet tyverimærket, så falder prisen på tyvekosterne på det sorte marked, og det er bestemt ikke i tyvens interesse.

Derfor er det en rigtig god ide, at man investerer i tyverimærkning, da det har stor medvirken i, om tyven kan sælge sine tyvekoster videre eller ej.

Derudover, så sender det også et stærkt signal til tyven om, at der er foretaget sikkerhedsforanstaltninger. En synlig tyverimærkning har den bedste præventive virkning, fordi tyven altid vil blive mindet om, at personen er ved at stjæle ”mærkede” værdier.

Usynlig mærkning vil ikke have samme effekt, da den ikke sender noget signal til tyven.

  1. Gå stille med dørene…

Selvom påsken er en hyggelig højtid, som garanteret producerer masser af delevenligt indhold til ens sociale medier, så må du ikke reklamere for meget på sociale medier med en tom husstand/virksomhed.

Tyven går ofte meget struktureret til værks og laver masser af research om, hvilke personer som arbejder eller bor på det pågældende mål. Sociale medier giver adgang til masser af informationer, derfor er det nødvendigt at være lidt påpasselig omkring, hvad man deler af informationer til omverdenen.

Har du brug for ekstra rådgivning om indbrud/tyveri eller vil du gerne investere i tyverimærkning? – Så kontakt gerne Miladan.

For mere information om sikkerhedstiltag og -nyheder: Klik her

For mere information om tyverimærkning: Klik her

For andre nyheder vedr. sikringsbranchen: Klik her