Etiketplomber – Fleksibel forsegling

Etiketplomber – Fleksibel forsegling

Etiketplomber udgør et fleksibel alternativ til forsegling. Det smukke ved etiketplomber er, at de ikke er branchebestemte, da deres anvendelse spreder sig fra f.eks. transport- til medicinalindustrien.

Selvom etiketplomber er meget alsidige, så står formålet altid klart og tydeligt. Afsløring af ethvert forsøg på uautoriseret adgang eller brud på forseglingen skal mødes af enten præventiv modstand eller visuelle konsekvenser.

Det er faktisk en hel videnskab i sig selv, hvis man sætter sig mere ind i etiketplombernes funktioner. Der findes både simple og avancerede løsninger, men lad os prøve at dykke ned i nogle af de hyppigste funktioner hos etiketplomberne.

 1. Residue
  Residue” henviser til, at etiketplomber har en sikkerhedsmekanisme, der viser tydelige visuelle effekter på manipulation på overfladen. For at sikre, at man ikke kan bryde plomberingen uden konsekvenser, så ønsker mange virksomheder en løsning, der efterlader en klar besked om, at denne forsegling er “open/void“. Forseglingen forårsages er en stærk selvklæbende lim, som gør etiketten meget problematisk at fjerne.
 2. No-Residue
  Den opmærksomme læser har allerede fundet frem til funktionen ved “No-Residue” etiketplomber. Det er ikke altid, at det er hensigtsmæssigt at forårsage en form for skade på emballagens- eller produktets overfalde. NR-etiketter bruges i disse tilfælde, da de formår at sende et tydeligt sikkerhedssignal, men efterlader ingen visuelle effekter på overfladen. Dette er f.eks. brugt meget i flyindustrien, hvor man brugte etiketterne til at holde styr på sikkerheden ved døre, vinduer, luger el. lign.
 3. Security Cut
  Security Cut” referer til en sikkerhedsudskæring. Dvs. at man fjerner “klæberen“, og erstatter denne med udskæringer, som gør plomberingen ikke-genanvendelig, når den bliver brudt. Dette er især effektivt, hvis man vil forhindre enhver form for kopiering af etiketter. Det giver en ekstra sikkerhedsdimensionen, at man har en unik etiketplombe, hvor brud eller manipulation ikke kan skjules på nogen måde.
 4. Stretch
  Fleksibilitet handler ikke kun om et stort antal af anvendelsesmuligheder, men også om selve produktets smidighed. “Stretch” betyder, at etiketten har en strækkapacitet, der gør den velegnet til områder, som kræver mere fysiske egenskaber end sikkerhed. Stretch-etiketter er specielt velegnet til genstande, hvor overfladerne er i bevægelse efter etiketten er påsat, da den kan udholde presset under transport.
 5. UV
  Selvom størstedelen af etiketplomberne generelt bliver brugt med en visuel indikation på brud eller manipulation, så anvendes der også en mere usynlig form for indikation. Etiketter med en UV-belægning eller med “printing ink” er effektive, når der er behov for en skjult metode til at vise produktets autenticitet.

hochwertige sicherheitsetiketten miladan
Dette er blot et udvalg af mange funktioner. Etiketplomberinger kan f.eks. også reguleres alt efter temperaturen på overfladen, så der findes et utal af løsninger, som er anvendelige for nærmest alle industrier.

Har din virksomhed behov for en etiketplombering, så skriv eller ring gerne til Miladan, og vi rådgiver dig til den bedste løsning for din virksomhed.

Stort set alt kan blive lavet efter individuelle- og kundetilpasset ønsker, så spørg endelig, hvis du er interesseret i en special-løsning.

Læs mere om vores udvalg af etiketplomber her